Nyhetsbrev december 2020

Byggstart för solpaneler
Det satt långt inne, men 13 månader efter att vi skickat in de första bygglovshandlingarna har Stadsbyggnadskontoret beviljat byggstart för vårt solcellsprojekt.
Solkraft, företaget som står för installationen, planerar att sätta igång 7 januari. Antagligen kommer vi att slippa byggnadsställningar, då de räknar med att använda fallskydd i stället. Vi räknar med att kunna ta anläggningen i bruk i slutet av mars.

Ledigt förråd att hyra
Som tidigare meddelats finns förråd i källaren till uthyrning. Det ena förrådet var bortlovat sedan tidigare och det förråd som nu är ledigt hyrs ut till en kostnad av 200 kronor per månad.
Den som är intresserad kan skicka e-post till styrelsen@erikshus.se, eller lägga en lapp i styrelsens brevlåda i entrén i trappa B. Senast 12 januari vill vi ha in intresseanmälan. Om mer än en medlem är intresserad kommer vi att dra lott vid styrelsemötet 13 januari.

Felslängda sopor kan ge höjd avgift
Vi har fortsatta problem med felsorterade sopor. Om ingen bättring sker tvingas vi göra om avtalet med vår förvaltare SBC och utöka antalet timmar de lägger på vår fastighet. Detta innebär i så fall att vi måste höja avgiften med mer än de två procent vi tidigare aviserat.
Ett annat problem är överfulla kärl, och främst gäller det kärlet för plast i återvinningsrummet. Flera gånger har enskilda hushåll fyllt det med stora mängder frigolit, vilket gjort att det ibland blivit fullt direkt efter tömning. I vilket fall kommer kärlet nu att tömmas varje vecka, i stället för var fjortonde dag.

Dags byta batteri i din brandvarnare
Om du inte har bytt batterier i din brandvarnare senaste månaderna är det ett bra tillfälle att göra det nu. De flesta batterier har en livslängd på 12–24 månader, så det är bäst att byta en gång om året. Undantaget är litiumbatterier som kan hålla upp till 10 år.

Försvunnet överdrag
Överdraget till grillen i trappa B har försvunnit. Den som vet mer om detta får gärna kontakta styrelsen.

Container på plats 15 januari
Från fredag eftermiddag 15 januari till måndag morgon 18 januari kommer en container för grovsopor att finnas på plats. Info om kod till hänglås och vad som får slängas kommer att sättas upp på anslagstavlorna.

Skulptur på reparation
Många har säkert noterat att skulpturen i sandsten på Nils Forsbergs plats är borta. Verket heter Flicka med Orm, skapat av målaren och skulptören Anders Olsson (1880–1955) och inköpt 1957 av konstnärens dödsbo. Skulpturen har nu tillfälligt forslats bort för reparation.
Det finns flera verk av Olsson i Malmös offentliga miljö, bland dem Anna-Lisa från 1906 i Slottsparken och Hälsokällan från 1914 vid gamla entrén till Skånes Universitetssjukhus (tidigare UMAS).

Elsa Sindahl har lämnat oss
Vi beklagar bortgången av Elsa Sindahl, som lämnat oss i en ålder av 101 år. Elsa var en av föreningens ursprungliga medlemmar och flyttade in i A-trappan med sin man några år innan föreningen bildades.

Trivsamt glöggmingel
Den gemensamma glöggen 6 december lockade ett 10-tal medlemmar. Det blev en fin stund med diskussioner om allt från gården till musik.
Alla var överens om att det var ett trevligt sätt att träffas som ska fortsätta. Tack Ingrid och Birgit som värmde glöggen och arrangerade allt!

God Jul och Gott Nytt År!
Vi önskar alla våra medlemmar och lokalinnehavare en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Styrelsen
BRF Erikshus
December 2020