Nyhetsbrev juni 2022

Hans har ordet

Vi bor i ett av Malmös attraktivaste hus.

Läget mitt i Slottsstaden, närheten till Regementsgatans alla caféer, restauranger, butiker och vår höga standard och stil på vårt hus drar till sig ett stort intresse.

Vi har de senaste två månaderna fått eller ska få fem nya grannar, som har köpt lägenheter i vårt hus till priser, som ligger i topp i Malmö. Det är glädjande.

Vi har hyrt ut lokalen i A-trappan till Svenska Agentur Bolaget AB, ett treårsavtal med en marknadsmässig hyreshöjning. Det är glädjande, för uthyrningsbranschen är betydligt tuffare och det finns ett stort utbud av lediga lokaler i Malmö.

Vi hälsar alla nya hjärtligt välkomna och alla, som lämnar lycka till med sina nya boenden.

Huset behöver hela tiden underhållas för att hålla hög standard och byggbranschen aviserar höjda priser men vi försöker att hålla våra avgifter, som är låga, under kontroll. Men vi får se när vi kommer till 2023.

Nya projekt diskuterar vi hela tiden för att hänga med i utvecklingen, till exempel skapa fler parkeringsplatser, laddstolpar för elbilar och nya värmepumpar.

Vår årsstämma gick bra, tack till alla, som deltog. Bra diskussioner och beslut.

Nu ser vi fram emot vår soliga del av året, så våra solceller på taket kan alstra riktigt mycket energi.

Jag önskar er alla en skön sommar.

HANS ÖSTERBERG

Pandemifri årsstämma

Du kan läsa mer om Årsstämman på vår webbplats erikshus.se
Länk till info om stämman: https://erikshus.se/arsstamma-2022/

Styrelsen för 2022/2023: https://erikshus.se/styrelsen/

Årsredovisning för 2021:https://erikshus.se/wp-content/uploads/2022/05/Brf-Erikshus-ÅR-2021-signerad.pdf

Ekonomin är god men el- och värmekostnader är höga

Brf Erikshus är fortsatt en förening med god ekonomi. Föreningen har lån på 11 miljoner kronor. Även om räntorna är på väg upp så är detta en liten post i resultaträkningen. Det som sticker ut är kostnaderna för el och värme, som tyvärr ligger långt utöver budget. Turbulens i omvärlden, med höga energipriser som följd, har vi tyvärr svårt att göra något åt. Energibesparande fönster och solpaneler på taket kommer att minska kostnaderna på sikt.

Vad har hänt sedan sist och vad är på gång

Taket på frisörens tak är bytt. Det är ny plåt på kuporna ovanför entréerna. De hantverkare som gjorde jobbet tipsade om att det vi skulle lägga leksaksormar på taket för att skrämma måsarna, så är gjort. Men den vetenskapliga sidan av åtgärden kan säkert diskuteras. Stuprännor på gårdssidan har rensats. Och nu fungerar det nya låssystemet, taggarna ska delas ut omkring den 1 september.

Vad som är på gång under närtid är att byta några trasiga plattor på fasaden vid frisören.

Sverigehälsans fönster ska renoveras. Räcken och staket ut mot gatan ska målas vackert malmögröna.

Första september tar Svenska Agentur Bolaget AB över Leif Strands lokal som kommer att fräschas upp.

Okända personer?

Fråga gärna vem hen är om du möter någon i huset som du inte känner igen. Om det visar sig att hen bor här så får ni tillfälle att presentera er för varandra. Det är bra om vi alla hjälps åt att hålla koll på vilka eventuellt obehöriga som vistas i huset, det är en säkerhetsfråga.

Nya medlemmar i fem lägenheter

Brf Erikshus hälsar nya medlemmar hjärtligt välkomna till vår förening och hoppas att ni kommer att trivas. Cornelia Sandberg övertog Anna Sundlövs lägenhet i uppgång B första juni.
Pavlos Polihronidis övertar Daniella Busks lägenhet i uppgång B i slutet av juni.
Ulrika Lundberg övertar Linnea Strömers lägenhet i uppgång A i slutet av juli.
Lisette van der Knaap/Nils Åström övertar Maria Warners och Simon Thörnqvists lägenhet i uppgång A i slutet av augusti.
Mariella Persson och Arvid Erlandsson övertar Emmy Larssons och Thomas Jönssons i slutet av oktober.

Styrelsen önskar alla en trevlig sommar och utnyttja gärna våra grillar på terrasserna och på gården. Grillkol finns i förrådet intill cykelstället. Det går förstås utmärkt att plocka av de kryddor som finns på gården, en oas när värmen lyser och solen skiner. Om ni upptäcker att det är torrt får ni gärna vattna kryddor och andra växter. Det går alldeles utmärkt att använda våra två komposter till grönsaks-, och blomavfall. De ger ny och näringskraftig jord till våra rabatter alldeles gratis.

Styrelsen BRF Erikshus

juni 2022