Nyhetsbrev mars 2022

Hans har ordet

Vi lever i en galen värld. Det som händer i vår omvärld är förfärligt och sorgligt. Att ha ett eget hem är inte alla förunnat i dessa tider. Vi här hos oss har alltid tagit det för givet. Jag har fått samtal från medlemmar om att att upplåta sin lägenhet till flyktingar från Ukraina och om våra skyddsrum är i funktionellt skick. Vi hoppas att alla vi så småningom går mot ljusare tider och att det goda vinner över det onda.
Jag var och tittade på en nyproducerad lägenhet i Limhamns sjöstad för att informera mig, jämföra standard, pris och omgivning. När jag kom hem till Erikstorpsgatan förstod jag hur privilegierade vi är, vilket fantastiskt hus och fantastiska omgivningar vi har. Det blir inte bättre.
Nu aktiverar vi vår Facebookgrupp, där jag hoppas att alla går med och skapar en brygga och kommunikation mellan oss medlemmar. Vi hörs där.
Det ser jag fram emot.
HANS ÖSTERBERG

Årsstämma
Årets stämma kommer att hållas den 17 maj, klockan 18.00 i Sverigehälsans lokaler. Styrelsen återkommer med kallelse/anmälan samt information inför stämman. Motioner ska lämnas senast 12 april. Du kan lägga dem i föreningens brevlåda i B-uppgången eller maila till styrelsen.

Ekonomin är god
Föreningen har fortsatt god ekonomi. Likviditeten är bra, lånenivån är 11 miljoner kronor. Planen är att kunna amortera en del under 2022. Resultatet per februari ligger dock något under budget, höga kostnader för el och värme är orsaken.

Skyddsrummet fungerar
Skyddsrummet är besiktigat och styrelsen konstaterar att det går att färdigställa på 48 timmar som är det som krävs. Men förhoppningsvis behövs inte det.

Städdag lördagen 19 mars
Våren är på väg och det är dags att fräscha upp gård och terrasser. Vi startar kl 10 och på agendan ligger bland annat uppstart och rengöring av gasgrillar, sopning av innergård, rensning av rabatter samt plantering av vårblommor i krukor på framsidan.
Vi avslutar som vanligt med korvgrillning och självklart finns det tid till samtal under städdagen.
Varmt välkomna!

Källarförråd
Är du intresserad av ett extra källarförråd? Kontakta styrelsen senast 21 mars. Kostnaden är 200 kr/månad.

Verktyg har fått fötter
Ett set med insexnycklar och en hammare har försvunnit från Hobbyrummet. Var vänlig och lämna tillbaks dem! Verktygen är till för de boende och det är okej att låna dem, om de snabbt lämnas tillbaka.

Stäng dörren till gårdsgången försiktigt
Visa hänsyn och var försiktig när du stänger dörren till gårdsgången vid 10A. Då störs inte de boende av smällande ljud.

Caroliklinken upphör med sin verksamhet
Carolikliniken i A-trappan har sagt upp sitt kontrakt och lämnar lokalen sista april i år. Styrelen har lagt ut lokalen på Bovision. Om det är någon medlem i föreningen som känner till ett företag som är i behov av en mindre lokal på 43 kvadratmeter, kontakta då styrelsen.

Solcellerna är flitiga
Solcellerna har producerat 35 megawattimmar sedan starten för snart ett år sedan. Föreningen har minskat koldioxidutsläppen med nästan 14 000 kg. Det är samma mängd koldioxid som 410 träd absorberar.
Vår konsumtion av fjärrvärme har också minskat kraftigt. Det kan bero på våra nya fönster och god tillsyn av systemet.

Facebook lever igen
Vår facebook börjar leva upp igen. För att vara med i flödet och debatten måste du som inte redan är med anmäla dig. Det gör du här: https://www.facebook.com/groups/BrfErikshus

Styrelsen BRF Erikshus
mars 2022