Nyhetsbrev augusti 2021

Hans har ordet
Jag blev vald till ny ordförande i vår förening vid årsstämman i våras. Det ska bli kul, spännande och ansvarsfullt. Vi bor i ett fantastiskt hus i det bästa av områden i Malmö. Jag är uppvuxen i Slottsstaden och har bott på Roslins väg, Tessins väg och Skvadronsgatan.
Jag har jobbat i det privata näringslivet men även suttit i styrelser i både bostadsrättsföreningar och idrottsföreningar. Bostadsrättsföreningar är alltid spännande med en härlig mix av olika lägenheter, människor och åsikter.
Vår nya styrelse har en bred kompetens och fungerar redan bra ihop. Vi har precis gått igenom en jobbig renovering med fönsterbyten i hela huset. Hantverkare springande överallt, smutsigt och ibland kort varsel på tider vi skulle passa, men slutresultatet blev ju jättebra. Jag vill tacka alla för gott samarbete och bra tålamod.
Vi hörs och ses och dra er inte för att höra av er med åsikter och idéer om hur vi kan fortsätta utveckla vårt hus.

Hans Österberg
A-trappan, tredje våningen.

Solceller ger energi och kassatillskott
Länsstyrelsen har beslutat att ge föreningen ett stöd på 122 000 kronor för våra solceller vilket motsvarar 20 procent av investeringskostnaden. Solcellerna har sedan starten producerat 22 megawattimmar energi. Vi har minskat våra utsläpp med 8 700 kg koldioxid vilket motsvarar den mängd koldioxid som 259 träd absorberar. Föreningen säljer överskottsproduktion till Eon och hittills har vi fått in 2 719 kronor på försäljningen och sparat cirka 16 000 kronor på el som vi inte har behövt köpa inSolen är en bra affär för Brf Erikshus.

Ekonomin är fortsatt god
Föreningen har fortsatt god ekonomi. I samband med fönsterbytet har vi lånat upp 4 miljoner kronor, totalt har vi nu lån på 11 miljoner kronor. Genomsnittlig ränta är just nu 0,67 procent. Föreningens omkostnader följer i stort sett budget.

Beslut mot Airbnb och liknande förmedlingstjänster
Årsstämman beslutade i maj att det inte är tillåtet med Airbnb och liknande korttidsuthyrning i bostadsrättsföreningen. Vi kommer under hösten att ta fram en policy, riktlinje, som mer i detalj beskriver varför detta beslut gäller.

Blästring och målning av räcken
I början av september kommer företaget Ståhls Blästring AB att renovera räckena vid våra entréer samt trappan vid 10B. Räckena och trappan kommer att slipas och målas om. Mer information kommer när jobbet ska börja.

Välkomna till städdagen 9 oktober
Boka redan nu lördagen 9 oktober, då hjälps vi åt med att bland annat städa gården.

Under helgen finns en stor container på trottoaren. Styrelsen återkommer i god tid med inbjudan och aktivitetslista för dagen samt med information om vad vi får slänga i containern.

Vi rundar av dagen med att tända grillarna, styrelsen ordnar med mat och dryck!

Grilla, plocka kryddor, kompostera och vattna
Använd gärna våra grillar som står på gården, grillkol finns i förrådet närmast cykelstället.
Du kan även plocka kryddor som rosmarin och timjan och märker du att det är torrt får du gärna vattna.

Nya medlemmar i föreningen
Karolina Uggla och Alexander Brandell har flyttat in i lägenhet 1101 i trappa A.
Tina Näslund och Erik Schenström bor nu i lägenhet 1103 i trappa A.
Vi hälsar dem hjärtligt välkomna till Brf Erikshus!

Dan Jansson
För styrelsen BRF Erikshus
Augusti 2021