Nyhetsbrev februari 2023

Hans har ordet
Nytt år och nya möjligheter.
Vi går mot ljusare tider med förhoppningsvis mycket sol så våra solceller kan alstra mycket energi till vår fastighet, så att våra elkostnader hålls nere så gott det går.
Annars är det just våra kostnader, som vi i styrelsen jobbar med men samtidigt håller vi uppe underhållet.
En ny undercentral behövs och kommer att installeras under året. Vi har pengar till den så vi behöver för närvarande inte höja lånenivån.
Våra befintliga lån kommer att få lite högre ränta även om vi binder lånen plus ökade kostnader för el och värme, därav vår höjning med fem procent detta året. Vi hoppas att det stannar vi det.
Men som ni säkert har hört och läst finns det bostadsrättsföreningar, som har stora lån och behöver höja sina avgifter med ända upp till fyrtio procent. Sammanfattningsvis har vi en hyfsat bra situation, som vi hoppas vi kan hantera på bästa sätt framöver.

Hör gärna av er om det är något ni undrar över.
HANS ÖSTERBERG 

Föreningen har god kostnadskontroll
Föreningen har fortsatt god likviditet. Genom att ha bundit räntan för 7,5 miljoner kronor av totala lånebeloppet på 11,0 miljoner kronor har vi god kontroll på dessa kostnader. Information om årsbokslut 2022 kommer i samband med kallelsen till stämman som hålls den 16 maj.

Var med och besluta – arbeta i styrelsen
Styrelsen för Brf Erikshus behöver medlemmar som i framtiden kan arbeta i föreningens styrelse.
Majoriteten av medlemmarna i styrelsen är män därför är det intressant med en jämnare fördelning.
Kontakta valberedningen om du är intresserad:
Peter Svensson: peter.svensson@med.lu.se
Emelie Einarsson: einarsson.emelie@gmail.com


Dålig lukt i trappuppgångar
Ibland luktar det ofräscht från lägenheter. Lukten kommer från de bostäder som inte alltid är bebodda. Därför är det bra om ni ber grannar eller vänner att hjälpa till med att gå in och spola på toaletten samt kolla hur golvbrunnen ser ut.
Vi vill också påpeka att det är viktigt att ni inte slänger för stora påsar i sopnedkastet. Det har varit två stopp inom några veckor i A trappan.

Årsstämman 2023
Årets stämma hålls den 16 maj i Sverigehälsans lokaler. Mer information kommer när stämman närmar sig. Det behövs en dialog för att en BRF ska fungera bra. Ett sätt är att lämna in en motion till årsstämman och än så länge är det gott om tid att lämna din motion. Senast den 11 april kan den lämnas i styrelsens brevlåda i B-uppgången eller maila till styrelsemailen.

Vi hälsar Therese och Filip välkomna
Therese Augustinsson och Filip Billhäll har flyttat in i lägenhet 1404 i 10A. Vi hoppas att ni ska trivas.

Styrelsen BRF Erikshus
februari 2023