Infoblad juni 2016

Gårdsdag

Vi planerar att återuppta traditionen med en gårdsdag på sensommaren. Vi har inte satt något datum än, men det kommer att ges tillfälle att umgås lite med grannarna, äta korv med bröd, och utföra lättare underhållsarbete. Det kommer också att bokas en container för grovsopor.

 

Reservation av takterasser

Det kommer inte längre vara ett krav att kontakta styrelsen för att reservera takterrasserna då vi inte vill skapa onödig administration. Dock så är det fortfarande endast för större tillställningar och speciella tillfällen som de ska bokas. Tanken bakom våra terasser och grillplatser (och gården) är att de skall vara platser som man kan använda tillsammans, en plats för möten snarare än exklusivt användande.

Vi kommer att sätta upp en kalender vid varje takterrass där man kan skriva in sina bokningar. Vår förhoppning och tro är att bokningar kan skötas av alla oss medlemmar utan att styrelsen ska behöva agera kontrollinstans.

Ett tips för att undvika mutter och sura miner, och för att ge andra tillfälle att glädjas åt att ni har något trevligt att fira, är att även skriva varför terassen är bokad direkt i kalendern, t.ex. “Olle 30 år” eller “Kalles studentskiva”.

Pantsättningar

Vi vill påminna om att pantsättningar ska skickas direkt till Cymko och inte till styrelsen.

Alla fakturor och andra viktiga papper går nuförtiden direkt till Cymko för att kunna hanteras digitalt (och snabbt). Detta innebär att det inte längre finns samma strikta rutiner för att tömma föreningens brevlåda och din pantsättning kan därför bli försenad om den inte skickas rätt från början.

Brf Erikshus

c/o Cymko Förvaltning AB

Box 8027

200 42 Malmö

 

Fasadrenovering

Renoveringen av våra fasader är nu på gång och först ut var tegelfogarna på markplan ut mot gatan. Senare ska de travertinplattor på fasaden som är spruckna bytas ut.

 

Den nya styrelsen

På årsstämman 20160517 valdes en ny styrelse.

Ledamöter

Martin Thörnquist, ordförande

Petra Eidergard, vice ordförande

Ingrid Rogius, kassör

Olle Cederqvist, tekniskt ansvarig

Hugo Wetterberg, sekreterare

Suppleanter

Beatrice Enckell

Jonas Gruvö